Kokosová káva – vůně Vietnamu u Vás doma

Kokosová káva – vůně Vietnamu u Vás doma

Vietnam, země kávy a kokosu. Ti z Vás, kteří už ve Vietnamu byli, o téhle labužnické perle ví a ti, kteří ve Vietnamu nebyli, ji po přečtení našeho dnešního receptu budou chtít vyzkoušet minimálně u sebe doma. Přesto, že ve Vietnamu se nejčastěji pije káva ledová, dnes máme pro Vás recept na horkou kokosovou vietnamskou kávu. O to spíš si vychutnáte bohatou chuť a vůni silné kávy v kokosovém mléku.

Originálně tento recept vymysleli ve městě Hai Phong, které se nachází ve východní části severního Vietnamu. Právě odtud se mimojiné můžete vydat do slavné zátoky Ha Long. Kokosová káva je unikátní kombinace aroma a hořkosti silné vietnamské kávy se sladkým nádechem kokosového krému a kondenzovaného mléka. Tahle káva je perfektní pro ty, kteří preferují jemnější a ochucenou kávu. Navíc kombinací kávy a kokosového mléka pomáháte Vašemu metabolismu, zažívacímu ústrojí a dodáváte tělu nutnou dávku energie. Takže kokosová káva není jen delikátní, ale i zdravá.

Pojďme dodat následujícím chladným pracovním dnům energii a vůni Jihovýchodní Asie.

Vietnamská kokosová káva

16 g mletá káva robusta

80 ml kokosové mléko

60 ml kokosové kondenzované mléko

30 ml mléka

na ozdobu vietnamské pražené kokosové lupínky

horká kokosová káva coconut coffe

1.Připravíme si kávu, ideálně pokud máte vietnamský filtr na kávu. Pokud ne, tak si můžete připravit kávu v mocca konvičce, french pressu nebo automatickém/pákovém kávovaru. Když nemáte ani jedno, tak na klasického turka (jen si pak kávu přelijte, abyste ji měli bez lógru).

Phin filtr

2.Všechny tři mléka smícháme a v kastrůlku mírně zahřejeme. Metličkou šleháme až do vytvoření pěny. Případně můžete nalít do blenderu či použít tyčový mixér. Pokud nemáte ani to, postačí obyčejná zavařovací sklenice s víčkem.

3.Zalijeme kávu do hrnečku. Nalijeme ke kávě kokosové mléko a mléčnou pěnu.

TIP na léto: Ve Vietnamu si ji nejčastěji objednáte jako takové ledové kokosové smoothie. Je to úžasné ledové osvěžení. Jen pozor, tato úprava není pro osoby s citlivým žaludkem nebo citlivými zuby. Opravdu je hodně ledová.

Sdílet

Další články