„Aník a Tet“ – Aník balí koláče

Aktuality, Blog, Gastronomie, Kultura

– Aník a koláče –

Vietnamci ve Vietnamu i v Česku připravují slavnostní specialitu – novoroční slaný koláč bánh chưng. Tento pokrm je připravován celou rodinou už několik dní před Novým rokem.
Baň čung je takový balíček z lepkavé rýže, mungo fazolí a vepřového masa, zabalený do listů dong. Z uvařeného koláče před podáváním odstraníme listy a pomocí provázků, které jej držely pohromadě, ho nakrájíme na kusy (stejně jako krájíme knedlíky). Už jste někdy bánh chưng ochutnali nebo ho snad připravovali?

Omýt, nastřihat, naplnit, zabalit a uvařit.

Dříve se koláče vařily na ohni přes noc.

Některé domácnosti používají čtvercové pomůcky k balení.

Užijte si krásné oslavy Nového roku a přejeme mnoho štěstí v novém roce psa!

Další příspěvky v kategorii

Tipy na výlet

Prožij s námi vlastní příběh

Odvaž se a pojď s námi poznat tajuplnou Sapu v pražské Libuši.